Обрушване на скали затруднява движението по пътя Пловдив - Смолян

13:18, 21 май 16 25 546 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Затруднено е движението по пътя Пловдив - Асеновград - Смолян заради премахване на опасни скални късове, съобщи радио "Фокус". Образували са се колони от автомобили, но до момента няма сигнали за сериозни произшестия.

Обрушването на скали по път II-86 Пловдив - Смолян се извършва по цялото трасе, като се работи усилено, но без изготвен предварителен график. Движението се извършва само в едната лента и се пропуска поетапно и в двете посоки. Има и времеви периоди, в които движението се спира изцяло и в двете посоки, което създава предпоставки за образуването на огромни задръствания, обясниха от Областното пътно управление.

Ограничението за движение по пътя и за завършването на обрушването е до 31 май. Трафикът се затруднява допълнително и от факта, че тунелът при 33-ти километър е затворен за преминаване и в двете посоки заради ремонтно-възстановителни дейности. Ограничението е валидно до 30 юни, като движението се пренасочва по обходен път, който се намира отстрани на тунела.

При километър 39 се извършват ремонтно-възстановителни дейности на тунел, като движението се извършва двупосочно само в едното платно. Ограничението е валидно до 11 юли.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама