Движение „България на гражданите” създава младежка структура в Шумен

13:48, 21 май 16 / Политика 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Движение „България на гражданите” (ДБГ) ще създаде младежка структура в Шумен. Това обяви днес при посещението си н града депутатът от политическата сила Димитър Дълчев.

Около 20 младежи, които по време на местните избори през 2015 година са били застъпници на ДБГ ще са сред основателите на новата структура. До юни, когато ще е официалното учредяване на формацията се очаква техният брой да нарастне. Амбицията младежки организации на ДБГ да се създадат навсякъде в област Шумен.

На 4 юни младежите от ДБГ ще се съберат на Национална конференция в Бургас.

Днес в Шумен Димитър Делчев се срещна с представители на ДБГ и Реформаторския блок. Той обясни, че в много градове в страната, в това число, и Шумен активистите на ДБГ и ДСБ, както и останалите партии от Реформаторския блок са единни.

Предстои партиите от дясното в управляващата коалиция да се срещнат с ГЕРБ и Патриотичния фронт, за да обсъдят издигането на единна кандидатура за предстоящите президентски избори. „Следващият президент на България трябва да принадлежи на дяноцентристкото пространство, да е патриот, да е силен защитник на закона, да се грижи добре за националната сигурност, да осигури стабилност”, заяви Делчев.

Делчев засегна въпроса и за гласуването на българите в чужбина, като разясни, че договорено в една държава да се разкрият до 35 секции. „Така ще прекратим практиката да има много изборни секции, какъвто е случая с Турция, където при последните избори през 2015 г. имаше 139 места за гласуване”, коментира Делчев и допълни, че сънародниците ни в чужбина ще гласуват нормално.

Промяната в Избирателния кодекс вече е внесена в деловодството на парламента и предстои да се гласува в първите работни дни след празниците.

В момента депутатите от РФ подготвят законопроект за наказателен кодекс, където ще са застъпени наказания за престъпления като търговия с влиание, длъжностно присвояване и др., за които в момента няма правни последствия за извършителите.

Димитър Делчев коментира още, че Антикорупционния закон е минал на две комисии, предстои да се одобри от още две, сред които и правната. „Антикорупционният закон е кауза за нас. През последните 25 години в България липсва реална борба с корупцията. Годишно поради корупция страната ни губи межде четири и 19 млиарда лева, а една седма от брутния вътрешен продукт у нас отива в тъмни бизнеси и партийни каси”, каза още Делчев.

Областният лидер на ДБГ Даниела Русева припомни, че близо 3 хил. подписа бяха събрани в Шумен в подкрепа на Антикорупционния закон.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама