Спорт за всички в деня на предизвикателството в Русе

13:54, 21 май 16 / Спорт 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спортен празник, посветен на Деня на предизвикателството се състоя днес на площад „Свобода“ , пред сградата на Община Русе.

Събитието бе организирано от клуб „Спорт за всички – Младост – Локомотив“ с председател Гергана Ганчева и е част от кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016“, която се реализира с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и BH – социален проект на Еконт.

Деца и възрастни се включиха в крос и демонстрираха по какъв начин може да се поддържа добра спортна форма, а най-добре представилите се получиха награди.

Малчуганите от гимнастически спортен клуб „Локомотив“ показаха своите умения в гимнастиката, клуб „Ди-Форс“ се включиха в програмата с увлекателни демонстрации на Зумба и Канго Джъмпс, а клуб „Спорт за всички – Младост – Локомотив“ изпълниха 2 гимнастически композиции.

Организаторите на проявата изненадаха участниците и гостите с оригинално мото „Да прибавим не само години, но и живот към годините“.

Началото на инициативата Ден на предизвикателството е поставено през 1983 г. в Канада, в гр. Саскантун. Успехът е изключителен и тя прераства от национална в международна проява. Целта е на този ден да бъдат насърчени хората да участват в любимо свое спортно занимание.

Русенският клуб участва в Деня на предизвикателството без прекъсване от 1994 г., като всеки път програмата за отбелязването му се обогатява с нови спортни мероприятия.

Това е втората инициатива, включена в проекта на спортен клуб „Спорт за всички – Младост – Локомотив“ в рамките на програма „Русе – Европейски град на спорта 2016“. По инициатива клуба на 17 май се проведе още един спортен празник, посветен на Деня на българския спорт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама