Атанасовското езеро идва в центъра на Бургас

14:08, 21 май 16 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Големи пана със снимки от Атанасовското езеро ще радват бургазлии и гости следващия месец. Точно на 21 май – Деня на Натура 2000 в Европа, градът посреща специалната изложба „Птиците, хората и солта на Бургас“, посветена на едно от емблематичните Натура места не само в района, но и в цяла България – Атанасовско езеро. Мястото, където се срещат най-много птици в страната, мястото, където се добива най-много морска сол и мястото, където хората се радват на лечебните свойства на лугата и калта.

Изложбата представя 29 снимки, заснети по време на фотопленер в Атанасовско езеро и защитена местност “Пода”. 

Фотографиите са разположени на нестандартно място – площад "Тройката". Деветте пана със снимки украсяват част от оградата около бившия ГУМ. Така Атанасовското езеро ще се разкрие пред всеки, който мине покрай изложбата. Част от снимките са заснети с мото-делтапланер, което ги прави внушителни и силно въздействащи, други са направени от брега или съвсем отблизо, за да се види и усети палитрата от цветове, птици, хора и сол - неизменна част от езерото.

В продължение на 30 дни, 29 снимки ще „преместят“ Атанасовско езеро от северната част на Бургас в центъра на града. Сега е моментът да се запознаете с това Натура място, известно в много страни по света, а защо не след това да посетите и обектът от фотосите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама