Автобус се заби в стълб, осем са по-тежко пострадалите пътници (Обновена)

14:13, 21 май 16 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Осем са по-тежко пострадалите при катастрофата, която стана до паметника на бул. „8-ми Приморски полк“. Автобус на „Градски транспорт“, който се е движел по линия 26/28 в посока центъра, е излязъл извън пътното платно, съборил е ограда и се е забил челно в стълб от тролейбусната мрежа. Линията е обслужвала селата Кичево и Осеново.

Около 12,40 ч. е подаден сигнал на тел. 112 за инцидента. Няколко линейки пристигнаха на мястото на катастрофата. Около 20 души са пътували в автобуса. Всички пътници са били откарани за преглед в МБАЛ „Св. Анна“. По-тежко пострадалите са оставени за лечение. Най-тежко е състоянието на 52-годишния шофьор на автобуса, който е с фактури на тазобедрената става, обясни шефът на сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Петко Камбуров. По първоначална информация, дадена от шофьора, му е прилошало, докато е шофирал и е изгубил контрол над превозното средство.

Жена на 43 години е получила фрактура на подбедрица, а 69-годишна пътничка е с травма на главата. Има още петима пострадали пътници на възраст между 67 и 85 години, съобщават от ОД на МВР.

След като бъде изтеглен автобусът и приключи огледа на местопроизшествието, ще бъде демонтиран наклонения стълб, каза Купен Пашов, началник на общинския отдел „Дейности по защита на населението“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама