Новозагорци спечелиха 3 златни и 3 сребърни медала от Държавното първенство по кикбокс

15:26, 21 май 16 / Спорт 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шестима от състезателите на Нова Загора спечелиха титли и медали от домакинското Държавно първенство по кикбокс, стилове "К 1" и „Фул контакт“.

„Повечето от призьорите ни вече са били носители на титли”, сподели треньорът на новозагорци Иван Иванов, който е подбрал утвърдени състезатели за представяне в първенството. Световният вицешампион Константин Михайлов е добре познат сред съперниците си. На полуфинал той отказа противника си от „Виталика“ Монтана, а на финал, след два нокдауна - съперника си от „Армеец“ София и заслужено спечели златен медал в стил "К 1" в категория 60 кг. Константин тренира от 4 г. в „Pride and Glory 2001”,  но има зад гърба си повече от 15 медала и титли. На стълбата на славата стъпи и неговата съотборничка Карина Петкова, която спечели златен медал в най-трудния стил в "К 1", с най-много разрешени удари. Със златен медал окичи гърдите си и Стоян Недев в стил „Фул контакт“ до 57 кг. Той има още две завоювани титли по „муай тай“ и "кикбокс", стил „Киклайт“ на състезанието за купа „Варна“. С бронзов медал беше отличен Божидар Петков стил „фул контакт“ в категория 63,5 кг. Божидар Димитров беше шампион за миналата година, носител на златен медал на проведеното Държавно първенство по кикбокс. С бронзов медал бяха наградени и Марин Димитров, и Християн Михайлов, които имат спечелени досега по един бронзов и един сребърен медал.

Треньорът на "Pride and Glory 2001" Иван Иванов сподели впечатления от перфектната организация на Държавното първенство, като изказа благодарност за това на Община Нова Загора и спонсорите на спортното мероприятие. Следващата изява на новозагорските състезатели ще бъде месец по-късно на първенството по „муай тай“ в Монтана, където ще се явят на квалификациите за световно, за да може догодина да представят страната ни в чужбина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама