Миков отказал да влезе в ръководството на БСП

15:48, 21 май 16 / Политика 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националният съвет е одобрил всички предложени за членове на тясното ръководство на БСП - Изпълнителното бюро. Това каза след края на гласуването председателят Корнелия Нинова.

Стефан Данаилов е събрал най-много гласове за ръководството - 160, следван от Александър Симов със 140 гласа, проф. Радослав Гайдарски със 139, Костадин Паскалев - 134 гласа, евродепутатът Илияна Йотова - 128 гласа. След нея са: Драгомир Стойнев и Калоян Паргов с по 127 и Кирил Добрев със 126 гласа, Красимир Янков - 116, а Георги Гергов и Юри Асланов с по 109.

"Изключително съм признателна на Стефан, че се съгласи да стане първи заместник, на конгреса той ме посъветва да внимавам с обкръжението и съветниците, и се надявам, че неговото място ще гарантира и морала. Казах му, "моля те, ако видиш че някъде греша, веднага да ми кажеш", коментира Нинова. 

Михаил Миков е бил поканен, но е отказал, стана ясно още от думите на Нинова. Бившият председател е заявил, че не иска да пречи на новия лидер.



Както София Topnovini.bg писа, зам.-председател на партията става Стефан Данаилов.

Останалите зам.-председателски места, както и това на секретаря, остават незаети. Заместниците ще са четирима, но освен Ламбо, към момента не е ясно кои ще са другите, тъй като Нинова ги поставила на изпитателен срок, така че да покажат качествата си.

Корнелия Нинова се закани да ореже ненужните разходи на ръководство. Така членовете на бюрото ще работят без заплати, командировъчни, служебни коли и пари за гориво. Нинова заяви още, че от това ще бъдат спестени около 200 000 лева, които ще бъдат прехвърлени към местните структури, "за да им покажем, че са важни".

"Умишлено съм търсила различни хора. Хора, които могат да ми бъдат коректив. Нямаме нужда от екип, в който мислим еднакво и вървим, ласкаейки се един друг", посочи Нинова и уточни, че само трима от новите членове на ръководството са от старото Изпълнително бюро - Драгомир Стойнев Елица Златева и Валери Жаблянов.

За президентските избори разговорът започвал от днес, но какви ще са номинациите и с кого БСП ще върви към общ кандидат, ще бъде решено чрез вътрешнопартийното допитване. Нинова бе категорична, че ще приеме това, което поиска мнозинството в БСП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама