Никоя хипотеза за катастрофата на египетския самолет не е с превес, заяви френският външен министър

15:54, 21 май 16 / Свят 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички хипотези за причините за катастрофата на египетския самолет А320 се проучват след днешните потвърждения за наличие на дим на борда преди инцидента, потвърдиха отново френските разследващи специалисти, съобщи Франс прес. Рано е обаче да се правят изводи.

На никоя от хипотезите не е даден превес, заяви френският външен министър Жан-Марк Еро, който се срещна в Париж със семействата на пътувалите в самолета французи.

Малко преди падането на самолета автоматизираната система за комуникации на борда е излъчила сведения за наличие на дим с неустановен произход пред кабината, съобщиха вчера американски медии. След получения сигнал за дим е последвал такъв за повреда на компютъра, който управлява командването на полета, отбелязва АФП.

Египетският външен министър Самех Хасан Шукри по-рано заяви в интервю за телевизия Си Ен Ен, че няма основание да се смята, че самолетът е бил технически неизправен. Преди полета самолет А320 на компанията Иджипт еър е минал през необходимите проверки.

По неговите думи трябва да бъдат открити в най-кратък срок черните кутии на самолета, тъй като "само те ще позволят да се състави конкретна интерпретация на случилото се".

На 19 май самолет А320, пътуващ по маршрут Париж-Кайро, изчезна от екраните на радарите на около 280 километра от египетския бряг. На борда му имаше 66 души: 56 пътници, в това число три деца, и 10 членове на екипажа. Според списъците на авиокомпанията на борда е имало граждани на 12 страни.

Специалисти от САЩ и от Великобритания също се включиха в разследването на катастрофата с египетския самолет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама