Вижте джиповете, които британският премиер подари на България (видео)

17:55, 21 май 16 / Политика 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Джиповете “Land Rover”, които британското правителство подари на България, вече са на родна земя. Утре министрите на вътрешните работи и на отбраната, както и самият премиер, ще ги инспектират в района на ГКПП-Малко Търново. Те ще бъдат използвани от “Гранична полиция”.

Джиповете бяха договорени по време на визитата на британския премиер Дейвид Камерън в началото на декември м.г. Писмото за чакания подарък дойде, след като премиерът Бойко Борисов “удари” рамо на Камерън по време на Европейския съвет, на който британският министър-председател успя да издейства за страната си някои привлегии.

Според тях страните членки ще могат да ограничават достъпа до социални придобивки за новозаселили се граждани на други страни от ЕС, по искане на Камерън. Емигрантите ще могат да бъдат лишени от помощи, ако не са живели 7 години в новата държава, а помощи за деца ще се дават само ако те са заедно с родителите, които кандидатстват за тях, а не ако са останали в страната на произход.



По информация на авторитетния британски вестник “Гардиън” джиповете са 40 на брой. Те са били собственост на Министерството на отбраната.

По-рано днес читател на София Topnovini.bg засече машините на автомагистрала “Тракия” на път за границата, където ще бъдат представени утре. Досега нямаше информация за точния модел на джиповете, но от видеото става ясно, че моделът е доста стар.

Без изненада, джиповете са с десен волан, което според нашия читател е затруднило шофьорите им, които са лъкатушели между платната.



Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама