Въвеждат високите технологии в обучението в СОУ "Св. Кл. Охридски" в Добрич

18:18, 21 май 16 25 629 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Образователен център по природни науки и математика ще бъде изграден в СОУ „Св. Кл. Охридски”.  Училището по изкуствата в Добрич е сред 23 учебни заведения, които фондация „Америка за България”  избра да финансира в конкурса „Училище на бъдещето” за трансформация на учебната среда и използване на съвременни образователни методи и технологии в учебния процес.

Проектът на СОУ „Св. Кл. Охридски” е избран измежду 270 постъпили проектни предложения от 133 населени места. Фондацията избра 45 полуфиналисти, които бяха посетени на място от журито на конкурса и защитиха в екипна презентацията идеята си в София.

Финансирането, което Средно общообразователно училище „Св. Климент Охридски”, ще получи от „Америка за България” е 150 000 лева. Общата стойност на проекта е 200 000 лева, като останалата сума е собствено участие на учебното заведение, съобщи директорът му Юлияна Герасимова. По думите й, одобряването на проекта е невероятен подарък за училището за 24 май.

Новият център за природни науки и математика ще се позиционира на четвъртия етаж на училището. Там ще бъдат обособени кабинети по физика, химия и биология, както и два кабинета по математика. В тях ще бъдат има места за практически опити и за учебна дейност, където ще може да се работи групово и екипно.

Новите кабинети ще бъдат оборудвани с всички видове техника за дигитално обучение. Ще имат най-новото в областта на дигиталните технологии, включително и облачните.

Учениците ще  използват в обучението си и Айнщайн таблети, при които лабораторни упражнения могат да се извършват дистанционно.

В коридорите и фоайетата ще бъдат обособени пространства, в които средата да се доближава до житейската, като отново се използват дигитални технологии. Там децата ще могат да общуват, да четат. Тези пространства ще бъдат оформени като дизайн от преподаватели и възпитаници на паралелките по изобразително изкуство. Те са  изработили и логото на проекта.

Новото оборудване в училището ще даде възможност и за широко приложение на интердисциплинарни уроци, при които се залага на връзката между различните науки и изкуства, като музика и физика, математика и танци.

Проектът ще се реализира в срок от една година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама