Драмата е за тези, които се опитаха да унизят президента, каза Борисов

18:20, 21 май 16 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
И премиерът Бойко Борисов отрече Ирина Бокова да е кандидат за президент на ГЕРБ. Определи го като лъжа и манипулация. Това заяви самият той в Поморие, където откри рибарско пристанище, предаде "Фокус".

"Да обяснявам, че ГЕРБ е водила преговори с Бокова и Елена Поптодорова. Това просто вече минава всички норми на лъжата и манипулация в тяхна полза за чужда сметка”, категоричен бе Борисов.

Припомняме, че Гроздан Караджов от гражданската квота на Реформаторския блок обяви пред журналисти в парламента, че разполага с информация, според която от ГЕРБ готвят Ирина Бокова за кандидат-президент. Минути след него шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов отрече това и дори остана изненадан от чутото. Днес самата Бокова също отрече да се готви за президентското място.

За отказа на Плевнелиев да се кандидатира за втори мандат като президент, той посочи, че не бил изненадан, защото е разговарял с него по темата. С президента дори имали още много работа, тъй като щял да изпълнява длъжността си до 20 януари 2017 година. 

Премиерът заяви, че прекрасно работили през годините с Плевнелиев и драмата от отказа му била за другите, защото се опитали да го унизят и от негово име да се опитват да говорят, да "дърдорят дори и откровени лъжи”.

В профила си във Фейсбук Борисов се похвали, че вече поморийци имат едно от най-модерните и красиви рибарски пристанища по Черноморието. 

"Новият порт е дългоочакван проект от страна на местните рибари и съм изключително щастлив да отбележа, че реализирането на проекта се случи именно с тяхното съдействие и съгласно техните предпочитания. Само преди няколко дни инспекцията на Държавната приемателна комисия установи, че всички обекти по проект "Реконструкция и модернизация на Рибарско пристанище - гр. Поморие" са изпълнени според изискванията и ги приети без забележки. Финансирането бе осигурено по оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство“ и е на стойност 11 млн. 667 хил. лв.", написа премиерът. 

Той уточни още, че е извършено укрепване на бреговата ивица и е построен предпазен вълнолом, който включва зона за пристан на рибарски кораби, хелинг за 40 лодки и технологична площадка. Общата площ на новото рибарското пристанище е 41 309 кв. м.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама