Премиерът Бойко Борисов: Плевнелиев е честен и достоен човек (снимки)

18:42, 21 май 16 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Не съм изненадан от изявлението на президента Плевнелиев, защото говорихме по тази тема, драмата е за тези, които се опитаха да го унижат и дърдорят лъжи от негово име. Плевнелиев е честен и достоен, добър човек.” Така премиерът Бойко Борисов коментира в Поморие решението на президента Росен Плевнелиев да не се кандидатира за втори мандат. 

„Искат да тласнат страната към хаос и после мен да ме изкарат виновен”, допълни премиерът по темата за предсрочни избори. Той заяви, че нито Реформаторския блок, нито БСП и ДПС са готови за вота: "Това е безцелно губене на време, ресурс и пари за избори."

Министър-председателят пристигна на откриването на ново рибарско пристанище в Поморие заедно със земеделския министър Десислава Танева. Пристанището бе открито с тържествен водосвет в параклиса „Свети Николай Чудотворец”. На събитието присъстваха кметовете на Бургас, Поморие и Созопол. 

Новото рибарско пристанище „Поморие“ бе прието без забележки от Държавната приемателна комисия. На площ от 41 309 кв.м са разположени общо 120 стоянки за кораби и лодки, рибна борса, сграда за административно обслужване и сграда с ремонтни работилници. Предвидени са още два склада към тях, паркинг и помпена станция за отпадъчни води.

„Това е един изключително важен за нас проект, не само, за да съхраним рибарството като поминък, не само, за да дадем нов дом на нашите рибари, но и да дадем нов тласък за икономическото развитие на нашия град”, каза кметът на община Поморие Иван Алексиев. Той подчерта, че това е първият етап на проекта, който възлиза на стойност 11 667 059,08 лв, отпуснати чрез договор за 100 % безвъзмездна финансова помощ, 75 % от тях са финансирани от Европейския фонд за рибарство, а останалите 25 % - от държавния бюджет на Република България. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама