Борисов захапа БСП, били несериозни и не искал да работи с тях

20:30, 21 май 16 / Политика 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кой е поискал да работи с БСП, че да не се поддават на манипулации, сигурен съм, че на Корнелия Нинова не й харесва хората да могат да сравняват, какво е построил ГЕРБ и какво те. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Поморие, където откри рибарско пристанище, предаде „Фокус”. 

По-рано днес лидерът на столетницата Корнелия Нинова заяви пред пленума, че няма да преговарят с ГЕРБ и не се договарят за общо управление. "Не се поддавайте на манипулации и внушения”, призова тя съпартийците си.

„Вече почва да ми е забавно как от мое име си правят коментари. Кой е поискал да работи с тях, че да се поддават на манипулации. Те са несериозни. Ако някой иска да се случи нещо, то има друг начин. Сигурен съм, че това, че над 220 млн. лева за една година отидоха повече за пенсионерите хич не харесва, за това, че поевтиняха лекарствата, горивата”, заяви той и подчерта, че санирането не било като Цанков камък - да вземеш 1 млрд. лева и да "направиш една коруба, не е гьола на АЕЦ „Белене”. 

Според него БСП първо трябвало да се стегне, тъй като това им била работата като начало. Той им пожела успех и призна, че действително на България й трябва силна алтернатива, но столетницата трябвало да се подготви. "Като им гледам състава, кой", запита Борисов и подчерта, че БСП изобщо не са готови за избори.

За изказването на лидерът на БСП, че партията й трябва да стяга редиците за предстоящи предсрочни избори, Борисов заяви: „Гледайте по-ведро, това е дрънкане на оръжие. Не са готови. Изобщо не са готови. Тяхната паника, да не изпадна аз в паника. Това е паниката им. При едни избори не се знае, какво ще се случи с много от партиите. Това е безцелно губене на време, ресурс и пари”. 

„Искам да отидат във Враца, Плевен и Русе. Аз съм готов да седна и да споря с всеки от БСП кой, какво е построил за 25 години. Опитват се, спасявайки се панически, да подвеждат хората. Освен това да се говорят глупости от типа, че президентската институция е гарант за европейското или атлантическото ни развитие, здравият разум не може да го допусне. Имали сме години, когато президентската институция е правила точно обратното”, продължи премиерът. 

Той бе категоричен, че предсрочни избори искат тези, които не са абсолютно готови за тях. „Как ще си направят РБ, БСП и ДПС листите? Искат да тласкат страната към хаос и да излезе, че аз съм виновен, само че ние всеки ден ще си свършваме работата така, както трябва”, допълни той. 

Министър-председателят подчерта, че за президентски избори ще говори през юни или към средата на юли и добави, че не е пресирал Плевнелиев нито веднъж какво мисли да прави. Според Борисов държавният глава е честен и достоен човек, но се изгаврили с него.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама