Кристиана от Търговище с награда от международния конкурс в Добрич

23:24, 21 май 16 / Култура 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кристиана Асенова от Търговище спечели втора награда в своята възрастова група от двадесет и петото издание на Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев", който се проведе в град Добрич. Новината съобщиха от музикална школа Ню войсис, чиято възпитаничка е Кристиана. Заедно с ня на конкурса беше и Диана Петрова, която се представи  в първа възрастова група.

Конкурсът е под патронажа на кмета на Добрич Йордан Йорданов и е под мотото „Не на наркотиците, не на страха, да пазим природата, да спасим човечеството!". Организатори са Общината и Общинският младежки център „Захари Стоянов".

Целите на конкурса са предоставяне на сценична изява на млади таланти, създаване на нови български музикални творби, стимулиране на талантливи изпълнители, опознаване на културата на отделни народи чрез осъществяване на контакти. Участие в Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев" взеха млади певци - индивидуални изпълнители от 11 до 30-годишна възраст, разпределени в три възрастови групи.

Участниците бяха оценявани от специално жури, включващо изпълнители, композитори и продуценти от България и чужбина. Наградният фонд бе 5 000 лева. Присъдени бяха се Grand prix - статуетката на конкурса и по 3 награди във всяка възрастова група, както и специални награди от фирми-спонсори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама