Хора от ДС управляват църквата, заяви архимандрит Дионисий

08:59, 23 май 16 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В църквата има един триъгълник на властта. Това заяви отстраненият председател на патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски” архимандрит Дионисий в сутрешния блок на „Нова“. Трите опорни точки са в Кокалянския манастир „Св. Архангел Михаил“, Дивотинския манастир „Света Троица“ и Хаджидимовския манастир "Св. Великомъченик Георги Победоносец".

На тези места хора от бившата Държавна сигурност, които са търсели реализация в политиката, но не са успяли, в момента диражират всичко в българската православна църква, обясни архимандрит Дионисий. По думите му те са виновни и за разкола в църквата.

Според него трябва да се сформира коалиционно правителство за спиране на корупцията в православните храмове. В патриаршеската катедрала са извършвани богослужения, които не са неразрешени от Светия Синод и не са отчитани финансово, каза архимандрит Дионисий.

Той не вижда притеснения около зарята на Великден, заради която беше отстранен от поста на председател на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама