Изкачват в състезание 1300 стъпала до паметник “Създатели на българската държава” в Шумен

07:11, 24 май 16 25 1304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изкачване на стъпалата към паметник “Създатели на българската държава ” организира шуменския велоклуб “Илчов баир”

Пешеходното изкачване на 1300-тата стъпала ще има не само масов, но и състезателен характер. Събитието е планирано за 5 юни със старт от 11,00 часа.  

Стартът на изкачването ще е в градинката до сградата на община Шумен. Участието в надпреварата е безплатно. Няма ограничения и за възрастта – могат да се включат деца и възрастни.

Организаторите желаят в събитието да се включат колкото се може повече хора.

Анелия Карагьозян заяви, че има идеята за подобно изкачване отдавна. “По този начин можем да популяризираме туристическите си забележителности. Навсякъде по света, където има подобни монументи или високи сгради се правят подобни изкачвания”, допълни Анелия Карагьозян.

За да организира мероприятието председателят на велоклуб “Илочв баир” Анелия Карагьозян помоли за съдействие и Община Шумен. В докладна записка от клуба са поискали 1 500 лева, за да се подпомогне инициативата.

Анелия Карагьозян заяви, че парите са най-вече за електронното времеизмерване, което е нужно за състезанието. Всеки участник ще бъде снабден с чип, с който ще се следи времето му. За провеждане на надпреварата шуменския клуб ще разчита на помощ на колегите си от IRun Варна, които имат вече натрупан опит в организиране на състезания по бягане и колоездене за непрофесионалисти. Предварителни записвания за участие в пешеходното изкачване на стъпалата до паметник “1300 години България” ще могат да се правят на сайта www.irun.bg. Участници ще бъдат записвани и в деня на надпреварата. 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 10:46, 02 май 22

На 05.06.2022 ли ще бъде?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама