С шествие и оперен концерт честват 24 май в Стара Загора

07:21, 24 май 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С празнично шествие и оперен концерт старозагорци честват Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Точно в 10.00 часа днес на площада пред Общината под звуците на националния химн ще бъдат издигнати националното знаме, знамето на Европейския съюз и знамето на Стара Загора. Честта се пада на носителите на наградите  „Стара Загора” и „Млада Загора”.  Старозагорчета от детските градини ще пуснат в небето балони, носещи буквите на азбуката, а 150 бели гълъба ще полетят към синевата като символ на мира.

След това кметът Живко Тодоров ще поведе празничното шествие. В него ще участват представители на детския градини, училища, културни институти и Тракийския университет. По традиция сред настоящите ученици ще бъдат и класовете на ветераните, които празнуват кръгли годишнини.

След шествието от 11.30 часа на площада започва празничен хоров концерт на Държавна опера Стара Загора.

От община Стара Загора уведомяват жителите на града, че заради безопасността на движение днес за времето от 9.00 до 12.00 часа ще бъде спряно движението на личен транспорт по:  бул. „Цар Симеон Велики”, в отсечката от ул. „Св. Отец Паисий“ до ул. „Хаджи Димитър Асенов”;  ул. „Хаджи Димитър Асенов”, в отсечката от  ул. „Генерал  Гурко“ до  „Цар Симеон Велики“;  ул. „Сава Силов“, от ул. „Св. княз Борис“ до „Цар Симеон Велики“.

Празници днес ще има и в селата Хан Аспарухово, Борилово и Кирилово.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама