С шествие започва в Сливен празничната програма в чест на 24 май

07:22, 24 май 16 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тържествената церемония в чест на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост ще се състои от 11.30 на площад „Хаджи Димитър” в Сливен.

Празникът ще започне с шествие по бул. „Цар Освободител” с участиетото на дейци на просветата и културата, ученици от сливенските училища и участниците в Международния детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници”.

Слово по повод празника ще поднесе кметът на Сливен Стефан Радев.

От името на наградените на 24 май учители, творци и дейци на образованието и културата за техния принос в духовния живот на общината, слово ще произнесе Веселина Симеонова - носител на наградата на община Сливен „Аргира Жечкова” за 2016 година.

Ученици от сливенските училища ще поднесат гирлянда на славата по повод празника на паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

След церемонията на откритите сцени на площад „Хаджи Димитър”, пред Военния клуб и пред НТС, ще започнат концерти под надслов „Поздрав от приятели!” с участниците в Международния детски фолклорен танцов фестивал.

На 24 май в 12 часа, в зала 105 на Община Сливен, ще се състои среща на кмета Стефан Радев и неговия екип с ученици, носители на награди от национални и международни състезания и конкурси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама