6 часа без ТИР-ове по пътя Русе - Велико Търново

07:32, 24 май 16 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На днешния 24 май от 14 ч. до 20 ч., се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по път I-5 Русе – Велико Търново. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Целта е повишаване на безопасността при пътуване, увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура и по-спокойно пътуване за шофьорите на леки автомобили, които са много повече по празниците.

Ограниченията важат включително за ремаркета и полуремаркета с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника. Те са за всички автомагистрали и за още 9 направления от републиканската пътна мрежа.

От АПИ уточниха, че ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите да карат внимателно, със скорост, съобразена с метеорологичните условия, и да спазват указанията на „Пътна полиция“.

Създадена е организация и за избягване на традиционните проблеми по граничните пунктове.

Карта с временната организация на движението по участъците от републиканската пътна мрежа в празничните дни е достъпна на сайта на АПИ. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама