Община Свищов организира футболен турнир за деца под патронажа на Димитър Пенев

07:32, 24 май 16 / Спорт 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Футболен турнир за купата на кмета и под патронажа на легендарния футболен треньор Димитър Пенев ще се проведе в Свищов на 1 юни. Състезанието се организира навръх Деня на детето и има за цел да стимулира развитието на малките футболни таланти от Свищов и региона.

Димитър Пенев е приел личната покана на кмета Генчо Генчев да присъства на турнира и да подкрепи с ценни съвети участниците в него.

Състезанието ще се проведе в рамките на един ден и в него ще се включат деца от две възрастови групи. При по-малките от набор 2005/2006 участие ще вземат „Янтра” (Полски Тръмбеш), „Павликени” и „Изгрев” (с. Царевец), както и домакините от „Академик” с треньор Тодор Борисов.

В другата възрастова група – на деца, родени 2003/2004 г., сили ще мерят „Етър” (Велико Търново), „Севлиево”, „Янтра” (Габрово) и свищовският „Академик”, воден от старши треньора Евгени Маринов.

Подобно футболно събитие за тези възрастови групи се организира за първи път в Свищов, идеята е на кмета Генчо Генчев. Той изрази надежда с подобни турнири повече деца от региона да се запалят по футболната игра. Присъствието на най-именития треньор на България, който бе начело на националния отбор по време на „златното” поколение от САЩ `94, е още един повод повече деца и родители да бъдат в празничния ден на стадиона и да усетят емоцията на този спорт.

В момента в детско-юношеската школа на „Академик” се подготвят близо 120 деца от 6 формации в различни възрастови групи. С грижа за тях Общината осигури през последните месеци 25 нови топки, а щедри дарители осигуриха нови тренировъчни екипи за част от формациите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама