Удостоиха Веселина Симеонова с наградата „Аргира Жечкова“

08:58, 24 май 16 25 600 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За принос в духовния живот на Община Сливен педагогът Веселина Симеонова получи наградата „Аргира Жечкова“.Отличието връчи кметът Стефан Раден на тържество, което се състоя снощи в залата на НТС. Веселина Симеонова е преподавател по български език и литература, главен учител в ПМГ „Добри Чинтулов“ в Сливен.

По традиция в навечерието на празника на българската просвета и култура и на славянската писменост, Община Сливен присъжда награда на жена учителка на името на Аргира Жечкова – една от най-видните представителки на девическото образование в града, основателка на благотворителното дружество „Майчина длъжност” и родолюбива българка.

„Да си добър учител в днешните високотехнологични времена е трудно. Но удовлетворението от преподавателската работа идва, когато разбираш света на учениците си, успееш да ги запалиш към непреходните ценности на знанието и виждаш бъдещите им успехи и постижения. Пожелавам на всички учители да намерят верния път към своите възпитаници,” поздрави носителката на наградата Веселина Симеонова и гостите в залата кметът Стефан Радев.

„За мен е чест и отговорност да бъда учител. Такива горди и достойни искам да бъдат и моите ученици. Така Веселина Симеонова благодари на своите ученици, които са я номинирали за престижната награда на община Сливен.

С грамота на община Сливен, по повод 24 май бяха наградени 9 читалища:

- НЧ „Добри Чинтулов -1941” – Сливен, по повод 75 години от основаването му;

- НЧ „Светлина -1926”, с. Селиминово, по повод 90 години от основаването му;

- НЧ „Христо Ботев -1936”, с. Бяла, по повод 80 години от основаването му;

- НЧ „Пробуда -1906”, гр. Кермен, по повод 110 години от основаването му;

- НЧ „Отец Паисий-1936”, гр. Сливен, по повод 80 години от основаването му;

- НЧ „Надежда -1926”, с. Гергевец, по повод 90 години от основаването му;

- НЧ „Просвета-1946”, с. Божевци, по повод 70 години от основаването му;

- НЧ „Изгрев-1936”, с. Глуфишево, по повод 80 години от основаването му;

- НЧ „Просвета 1936”, с. Малко Чочовен, по повод 80 години от основаването му.

С награда „Неофит Рилски” на МОН, по предложение на Регионалния инспекторат в Сливен, тази година са удостоени: Русанка Георгиева – главен учител в Целодневна детска градина „Мак”, Катя Чанкова – преподавател по история и цивилизация в Основно училище „Юрий Гагарин” и Таня Еленска – учител по история и цивилизация в Природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов”.

Официални гости на събитието бяха министърът на земеделието и храните Десислава Танева, народните представители Мария Белова и Иван Славов, областният управител на област Сливен Татяна Петкова, председателят на Общински съвет Димитър Митев, началникът на Регионалния инспекторат на образованието Бисерка Михалева, учители, читалищни дейци, артисти, писатели, художници, музиканти и певци, журналисти - хора на духа в Сливен.

Програмата по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост продължи с концерт на Симфоничния оркестър в Сливен, със специалното участие на Марияна Панова и Ивайло Михайлов, под диригентството на Диян Чобанов,  гости от Пловдивската опера.

По-късно на открита сцена на площад "Хаджи Димитър" концерт изнесе Васил Найденов. Участието на големия български певец е в програмата на Майските дни на културата "Сливенски огньове".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама