Търговище с трима представители във финалите на Детската Евровизия

09:26, 24 май 16 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три момичета от Търговище са класирани за полуфинала на националната селекция за Детската Евровизия.   Това са Сесил Алпер Сабри  и Преслава Петрова от музикална школа "New Voices", и Елеонора Димитрова, от музикално студио "Тодоров", към Младежкия дом.

Селекционната комисия за избор на новия български представител в детския песенен конкурс изслуша над 150 изпълнения на всички солови изпълнители и групи от цялата страна, които заявиха своето участие. Комисията определи 15 от тях да продължат напред в националната селекция, между които са и талантливите певици от Търговище.

Всички ще се състезават  на живо в телевизионното реалити „Децата на България са супер”, което ще стартира на 2-ри юни по БНТ 1. До решаващия етап на националната селекция ще бъдат допуснати петима кандидати, които ще станат ясни на 8-ми юни, а големият финал е на 11-ти юни.

Изборът на победител в националната селекция ще се осъществи чрез гласуване, формирано от вота на журито и този на зрителите, подаден чрез SMS по време на шоуто. Журито ще оценява участниците по петобалната система, а за вота на зрителите всеки изпълнител ще има специално обявен номер, на който максимално допустимия брой гласувания за един участник е 5 SMS-и. Гласовете на журито и зрителите е с тежест 50/50.

От музикална школа "New Voices" с вокален педагог Десислава Станкова споделиха, че 9 годишната Сесил се подготвя да изпълни песента "Птицата", която Лили Иванова  посвещава на Паша Христова!

Тази година детският песенен конкурс "Евровизия" ще се проведе на 20 ноември в Малта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама