Анджелина Джоли стана професор в престижно лондонско училище

11:46, 24 май 16 / Свят 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Холивудската актриса Анджелина Джоли се сдоби с научна титла, съобщава британският в. „Индипендънт“. Тя беше обявена за гостуващ професор на Лондонското училище по икономически и политически науки – едно от най-престижните учебни заведения във Великобритания.

Носителката на „Оскар“ ще чете лекции в нов магистърски курс за Жените, мира и сигурността.

Тя ще се присъедини към списъка с други престижни лектори, сред които бившия британски външен министър Уилям Хейг. Джоли, която е и посланик на добра воля на агенцията за бежанците на ООН, е защитник на правата на бежанците, като се изказва активно и срещу женското обрязване и използването на сексуално насилие като оръжие на войната. "Жизнено важно е да бъде разширена дискусията как да се увеличат правата на жените и да бъде сложен край на безнаказаността за престъпления, която засягат предимно жените, като сексуалното насилие във военните зони. Очаквам с нетърпение да обучавам студентите и да уча от тях, както и да споделям своя опит от работата си с правителства и ООН", заяви актрисата.

Джоли и бившият британски външен министър Уилям Хейг се обединиха в кампания срещу сексуалното насилие върху жените след филма ѝ "Земя на кръв и мед" отбелязва „Ройтерс“. Те станаха съучредители на инициатива за глобални действия срещу такива престъпления през 2012 г. и бяха водещи на първата глобална конференция по темата в Лондон през 2014 г.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама