Асеновград отбеляза 24 май с тържество на централния площад

13:50, 24 май 16 25 518 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С тържествена програма Асеновград отбеляза Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май. С празнично шествие ученици и учители от всички учебни заведения се събраха на централния площад в града, където бяха посрещнати от кмета Емил Караиванов.

Празникът започна с водосвет отслужен от архиерейския наместник на асеновградската духовна околия стафрофорен свещеноиконом Йордан Георгиев в съслужие с асеновградски свещеници. Под звуците на националния химн бе издигнато българското знаме на площад "Акад. Николай Хайтов" за Празника на буквите.

"Дълбок поклон пред труда на всеки, който е осъзнал, че да създадеш просветено поколение, което да има ценности и стремления, е днешната апостолска мисия", каза в словото си Емил Караиванов. Той награди с грамота над 50 ученици за личните им постижения през учебната 2015/2016 година. Програмата продължи с изпълнения на детски танцови и музикални състави.

Малко по-късно на официален коктейл кметът на Асеновград връчи грамоти на заслужили учители и културни дейци от града. Отличените преподаватели са Илка Кръстева от СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в направление "Начално образование", Величка Сефалерова от ОУ "Христо Ботев" в направление "Природо-математическо образование", инж. Любка Карамузова от ПГ "Цар Иван Асен II" в направление "Професионално образование", Росица Маркова-Коджабашева от ПГ "Цар Иван Асен II" в направление "Хуманитарно образование" и Донка Георгиева от ОУ "Панайот Волов", кв. Долни Воден в направление "Директор и помощник-директори". Отличени в областта на културата бяха Асен Вакарелов, Виктория Стефанова, Йордан Кожухаров, Стойчо Стоев и Иван Дуков.

Празничният 24 май продължава следобед от 18.30 часа с изпращането на абитуриентите от випуск 2016.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама