Взрив на борда е вероятната причина за катастрофата на самолета на „Иджипт Еър“

14:12, 24 май 16 / Свят 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Анализът на тленните останки на жертвите на катастрофата на самолета на „Иджипт Еър“ показва следи от експлозия. Това обявиха египетските власти, цитирани от „Паризиен“. Официален източник, член на разследващия екип, е анализирал 80 останки от телата на жертвите, намерени сред отломките на разбилия се е Егейско море самолет. „Няма тела, само отделни части – една ръка и една глава. Логичното обяснение е, че на борда на машината е имало експлозия“, обясни информаторът пред АП.

Инцидентът стана 19 май. Малко след излитането на борда на самолета е забелязан дим, след което контролната кула губи контакт с машината. "На борда е имало пожар. Датчиците много ясно са предали сигнала за задименост в тоалетната. За минута била фиксирана задименост в отсека на електронното оборудване, а след две минути се отключил блока за управление на полетите", заяви Тим ван Беверен, експерт в областта на безопасност на полетите.

Катастрофата на А320 е станала на около 280 км от египетския бряг. На борда имаше 66 души - 56 пътника, сред които три деца и 10 члена на екипажа. По списък те са от 12 националности, болшинството от тях са египтяни и французи.

Вероятността за терористичен акт на борда на самолета А320 е по-голяма, в сравнение с вероятността за техническа неизправност, съобщи на пресконференция министъра на гражданската авиация на Египет Шериф Фатхи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама