Младите социалисти подариха българска поезия на великотърновци

15:25, 24 май 16 / Култура 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С патриотична инициатива излязоха членовете на Младежкото обединение на БСП - Велико Търново в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май. Младите социалисти раздаваха свитъци с българска поезия на великотърновци.

„Надяваме се чрез избраните от нас стихове да докоснем сърцата на нашите съграждани и да почетем нашия свещен, чист и красив български език. Подбрахме произведения на Иван Вазов, Веса Паспалеева, Стоян Михайловски, Марин Тачков, Ран Босилек, Калина Малина, Младен Исаев, Константин Величков, Никола Фурнаджиев и др., които раздадохме днес“, каза Красин Каракоцев от Младежкото обединение и член на Изпълнителното бюро на БСП-Велико Търново.

„24 май е денят, в който всеки българин може да каже, че е горд потомък на нация, заемаща своето място в историята на Европа. С нашата инициатива искаме да покажем, че нашият език е носител на достойнство, традиция и духовност, които са укрепили нацията ни през вековете“, каза Валерия Дончева, председател на Младежкото обединение на БСП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама