Бургазлия стана първенец в състезание с джетове в Румъния

17:00, 24 май 16 / Спорт 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургазлията Кристиян Киров завоюва златен медал на международния турнир „Cupa Palazzo Italia”, който се проведе в румънската столица Букурещ през изминалия уикенд. Републиканският шампион на България по джетски от последните две години стана първенец в дисциплината „Runabout”, като остави конкурентите си далеч зад себе си.

Киров се състезава в отбора на СК „Съни Бийч Джетски Рейсинг“, представляващ Община Несебър. Неговият съотборник Марио Михалев също е показал огромна класа и е грабнал среброто в категорията „Jetski”, съобщиха от клуба.

„Нямах никакво време за тренировки, защото съм сериозно ангажиран с предстоящия летен сезон в Обзор, където смятам да вложа цялата си енергия, за да превърна плажът там в място, което да привлича с вида си туристи, а не да ги отблъсква ,както е било преди“, заяви след състезанието Киров, който е новият наемател на плажа в Обзор. Той обещава да инвестира много средства и усилия в постигането за това плажната ивица да стане арена на много спортни и културни събития и по този начин да допринесе за развитието на туризма в града и в морската община като цяло.

Киров и Михалев ще се включат в предстоящия Републикански шампионат по джетски, като през тази година феновете на този атрактивен спорт ще могат да се насладят на цели 5 старта. Кристиян се е регистрирал за участие и в Европейското първенство по джетски това лято, което ще се проведе в Полша от 13 до 18 юли.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама