Три нови социални услуги стартираха в Разградско

06:52, 27 май 16 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три нови социални услуги стартираха в област Разград от началото на май като делегирана от държавата дейност. Това са Дневен център за деца с увреждания в Разград, Център за настаняване от семеен тип за възрастни хора с деменция в самуилското село Хума и Център за настаняване за възрастни хора с физически увреждания в лознишкото село Крояч, съобщи директорът на Регоиналната дирекция за социално подпомагане Татяна Костова.

Трите нови социални услуги са в изпълнение на заложените в Областната стратегия за развитие на социлните услуги в област Разград 2016-2020г., както и в Годишните планове  за развитие на социалните услуги на общините Разград, Самуил и Лозница. В тях ще се осигури трудова заетост на квалифициран персонал, включващ специалисти психолог, логопед, рехабилитатор, социални работници, трудотерапевти, медицински специалисти, санитари и др.

Услугите за деца са безплатни, докато настанените лица в Центровете за настаняване от семеен тип ще заплащат месечна такса, съгласно тарифа за таксите за социалните услуги, финансирани от републиканския бюджет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама