70 старозагорски ученици тръгват по стъпките на Ботевата чета

06:59, 27 май 16 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
70 ученици от старозагорски училища тръгват днес за участие в 70-ти национален поход „По пътя на Ботевата чета” Козлодуй-Околчица. Той се провежда по повод 140-годишнината от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета.

В  9.00 часа на площада пред Общината  в Стара Загора групата ще бъде изпратена тържествено с марша „Тих бял Дунав” изпълнен от общинския духов оркетстър.

В групата ще се включат още преподаватели и туристи. Организатори са Община Стара Загора и Туристическо дружество "Сърнена гора".

Походът се провежда под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев, със съдействието на Министерство на образованието и науката, Регионалните инспекторати по образованието, Министерство на туризма, Български туристически съюз и СКО „Леденика“ - Враца и се финансира от Министерски съвет на Република България.

Право на участие в похода имат всички групи ученици, туристически дружества от страната, клубовете и секциите по туризъм с неограничен брой туристи. По маршрута, включващ обекти от Националните движения „Опознай България – 100 национални туристически обекта“ и „Опознай родния край“, могат да преминат също така индивидуални участници и самостоятелни групи, които не принадлежат към определена организация.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама