Започват непрекъснати проверки за качеството на храната в детските градини на Плевен

07:16, 27 май 16 25 509 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Непрекъснати и внезапни проверки за качеството на храната в детските градини в Плевен започват по разпореждане на кмета Георг Спартански. Това съобщи самият той.

Причина за затягането на контрола са поредица от оплаквания на родители за качеството на продуктите в едно от детските заведения. Георг Спартански показа дадена му от родител миниатюрна и недоузряла круша, дадена за закуска на плевенско дете.

"Това в ръката ми се предполага, че е плод. Заедно с вафла или бисквита е дадено на плевенско дете. Абсолютно безобразие и наглост от страна на доставчика и престъпно безхаберие от страна на директора. Такава гавра няма да допусна. Това граничи с престъпление", коментира градоначалникът.

Той допълни, че още преди няколко седмици с директорите на детски градини е проведена среща по подобен повод, на която те са предупредени. При констатиране на нередности ще бъдат налагани строги санкции. Общинска администрация ще направи свое разследване по конкретния сигнал.

Георг Спартански предупреди, че нещата няма да продължат по стария начин в никакъв случай. Ако бъде установено виновно действие или бездействие на директора, той ще бъде уволняван.

Запознати припомниха, че родителите на малчуганите от години са жертви на  порочни практики за събиране на пари. Плевенчани разказаха пред репортер на Топновини за случаи, при които системно са им искани по 200 лева за матрак, изграждане на пейки и др. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама