След успешна акция БЧК – Сливен подпомогна финансово абитуриенти-сираци

08:09, 27 май 16 25 525 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Медийният интерес към темата за абитуриентите в различните им интерпретации, поводи и дори конкретни случаи продължава. Основателен повод да се включи в нея  с една позитивна новина има и Областният съвет на БЧК в Сливен, като инициатор и организатор на една благородна традиция за подпомагане на абитуриенти от областта, останали без родители, или с един родител.

От организацията обявиха:

Повод  да отбележим този факт имаме не само ние като благотворителна организация, но и всички, които и тази година се отзоваха на нашата покана и се включиха в кампанията. Ето и резултатите от нея: събрахме общо 8 063 лева, които бяха разпределени на 42-ма младежи – на четирима сираци по 250 лева, и на 38 – по 185 лева.

Това несъмнено добро начинание стана възможно с участието на нашите партньори, на които изказваме дълбока благодарност и искаме специално да посочим техните имена, като проследим хронологията на кампанията.

И тази година започнахме отрано – с продажбата на мартеници от наши доброволци и  събиране на средства по време на Великденските празници пред храмовете в града. В тази наша акция за подпомагане на абитуриенти през годините вече се изгради своеобразна партньорска мрежа,  която за общо удовлетворение, се разширява. В нея тази година се включи НУФИ ”Филип Кутев” в Котел, чиито възпитаници изнесоха благотворителен концерт. Концерт на местни състави с помощта на общината беше организиран и в Твърдица. Самодейците към читалище „Диньо П. Сивков” в Нова Загора изнесоха театралното представление „Снаха”. Във Военния клуб в Сливен  и тази година театър „Класика” на г-жа Соня Келеведжиева ни подкрепи с представянето на своя нов спектакъл „Има един народ”.

Подкрепа получихме също за поредна година от браншови и съсловни организации -  Районната колегия на Българския лекарски съюз, Адвокатската колегия, Регионалния синдикат на Българските учители към КНСБ, група нотариуси, МБАЛ „Д-р Иван Селимински”АД, и други.

Бихме искали да благодарим още на  училищното настоятелство на Начално училище „Васил Левски” в Сливен, дарило средства от традиционния си годишен концерт, на дядо Иоаникий, който разреши да поставим благотворителни касички до храмовете, на всички участници в концертите, на училищата, които закупиха билети за представленията и така подкрепиха абитуриентите-сираци, на РИО на МОН -  за логистичната подкрепа, на всички доброволци, участвали в цялата кампания. Специални благодарности дължим и на медиите, които публикуваха информации за различните прояви и за целта на инициативата. Верен наш съюзник са и всички  граждани, станали съпричастни към желанието ни да подпомогнем тези млади хора. Благодарим на всички!

Като пожелаваме на „Добър час” на младежите, нека припомним, че за 18 поредни години от началото на Великденската кампания за подкрепа, е събрана сумата от  62 022, с които са подпомогнати общо 954 абитуриенти-сираци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама