Сакскобургготски: Борисов не ми е бил бодигард, не съм изсичал и гори

08:44, 27 май 16 / Политика 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мит е, че Бойко Борисов ми е бил бодигард. Беше добър охранител, справяше се съвестно. Това коментира пред бТВ бившият премиер Симеон Сакскобургготски за отношенията му с министър-председателя Бойко Борисов.

Той уточни, че премиерът бил собственик на охранителната фирма и координирал охраната, като показвал професионализъм. Запитан как премиерът се справя с настоящата си работа, Сакскобургготски отговори, че това показват изборните резултати и добави, че все по-рядко се чуват вече.

За пореден път експремиерът отрече, че се е върнал в България заради имотите си. Той уточни, че е от семейство, което обича природата и това му възпитание не позволявало да сече горите, както го обвиняваха преди години.

800 дни гледане на сеир

Сакскобургготски не подмина и темата за 800-те дни, през които трябваше да оправи държавата, докато беше премиер. Той бе категоричен, че не бил обещал, че след тях ще живеем в рая. За това трябвало и народът да помогне, а не само да „гледа сеир“.

„Не разбирам хората, защото казах, че това ще стане с помощта им, благодарение на трудолюбието им. Ако всички се бяха запретнали, мисля, че щяха да се постигнат тези 800 дни“, заяви той и продължи:

„Понякога се самобичуваме и считаме, че само тук се случват неща. Опасности има за всяка една страна. Тук малко драматизираме, сякаш има врагове навсякъде, които чакат. Никоя страна не беше подготвена за бежанската криза“.

Ако можеше Господ да ми намали с 15 години възрастта, може би щях да си помисля за политика, заяви експремиерът

Симеон Сакскобургготски коментира и актуалната политическа обстановка, като подчерта, че не обича да се натрапва и да се произнася по всяко нещо, защото нямал призванието на всезнайко.

Попитан дали ни се кандидатирал за президент, той отговори, че Симеон Втори поел тежката задача като премиер, което било голямо предизвикателство, така че в момента не виждал специален интерес или влечение към другата функция.

„Не е последната ми амбиция. Учили са ме да обединявам, а не да деля и правя интриги в моя полза“, добави той и сподели, че като премиер имал много тежки моменти, но действал съвестно с пълно съзнание на отговорността.

„Всеки ден беше тежък, но един от най-тежките моменти, които си спомням е че когато започна операцията в Ирак. Най-страшното беше, когато трябваше да посрещна 6-те ковчега на летище „София“ с наши военнослужещи, които загинаха в Ирак. За мен беше просто драма, трагедия“, коментира Сакскобургготски.

За кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН, той коментира, че още от началото застанал зад нея. „Трябва да гледаме интересите си и това, което ще представлява като чест и успех“, допълни Сакскобургготски и посочи, че с ЕС би било хубаво, но никога против Русия. За отношенията с ДПС, експремиерът уточни, че от движението били лоялен партньор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама