Художници от три държави участват в ХVІІ Международен пленер „Живописатира”

08:56, 27 май 16 / Култура 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
13 художници от 3 държави участват в ХVІІ-то издание на Международен пленер „Живописатира”, чийто домакин от 26-ти до 30-ти май е Горна Оряховица. 5 от творците са местни и 8 са гостуващи.

Гостуващите художници тази година са Костел Паун и Еугения Димитриу от Рошиори де Веде, Румъния;  Дора Ковач и Гила Сос от Сигетсентмиклош, Унгария;  Красимир Коцев и Вяра Йорданова от Плевен;  Иван Русев, който е родом от Горна Оряховица и Валентин Георгиев от Русе. Местното участие ще бъде в лицето на художниците от ГоАрт - Янко Янков, Стефан Балтов, Роза Абаджиева, Ваня Балтова и Пепа Хаджитодорова.

В продължение на четири дни творците ще рисуват, а на 29-ти май от 12.15 ч. в Младежкия дом ще бъде открита изложба на картините им. Регламентът на пленера предвижда Общината да откупи по една картина от художник и всеки художник да подари по една картина на Общината. Творбите ще останат във фонда на Градската художествена галерия „Недялко Каранешев”.

ХVІІ-то издание на Международен пленер „Живописатира” се организира от Община Горна Оряховица, Младежки дом и Сдружение ГоАрт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама