Петокласници от Шумен получиха безплатни таблети по пилотен проект на МОН

09:36, 27 май 16 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Таблети за индивидуална работа в час и за самоподготовка по различни предмети получиха учениците от 5 „A“ клас на СОУ „Сава Доброплодни“, съобщиха от школото.

Най-голямото училище в Шумен е включено в пилотен проект на МОН по стратегията за ефективно внедряване на ИКТ (информационни и компютърни технологии) в образованието и науката 2014-2020 година. Персонални устройства получиха както учениците, така и учителите, които им преподават.

За реализацията на проекта са избрани две паралелки – освен 5 „А“ в него като контролна паралелка е включен и 5 „Б“, където обучението ще се води по традиционния начин. И двете паралелки са езикови и в края на проекта ще може да се съпоставят резултатите от електронното с тези на традиционното обучение.

На церемонията по връчването на таблетите присъстваха заместник областният управител Петко Шаренков, началникът на РИО Светлана Милева и Юлияна Христова, старши експерт „Личностно развитие и ресурсно осигуряване“ в Община Шумен.

В обръщение пред учениците и техните родители заместник-областният управител Петко Шаренков поздрави училищната общност за това, че СОУ „Сава Доброплодни“ е едно от 40-те училища в България, избрани за осъществяване на пилотния образователен проект и пожела  така, както в предишен проект с индивидуални лаптопи и компютри са били осигурени всички преподаватели, така в бъдеще в рамките на електронното обучение компютър да има всеки ученик в училището.

Целта на проекта е по-гъвкаво обучение, достъп до информация от различни точки и мотивиране на ученици и учители за съвременно обучение, обясни директорът на училището Албена Иванова-Неделчева.

Учениците от 5 „а“ клас демонстрираха пред гостите и своите родители възможностите за използване на таблетите в часовете по български език, математика, човек и природа и география.

Началникът на просветния инспекторат Светлана Милева пожела на петокласниците след една година да демонстрират вече придобитите нови умения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама