Община Завет пусна нова и модерна услуга за жителите си

09:50, 27 май 16 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Завет пусна нова и модерна услуга за жителите си, съобщиха от местната управа. Хората вече могат да плащат онлайн всички местни данъци и такси, от която и да е точка на страната в касите на Изипей и по интернет от целия свят чрез системата Ипей.

Плащането се извършва бързо, евтино и много лесно само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица или ЕИК-а на фирмите. Интернет плащането става след регистрация в сайта Ипей и следване на всички указателни стъпки в него. Регистрацията е еднократна. Таксата за плащане през каса на Изипей е минимум 1 лев и максимум 5 лева върху цялата сума за годишен данък – общо сград, смет, автомобили лихви, ако има такива. Таксата през Ипей е 0,40 лева за една транзакция.

По новия начин местните данъци се плащат без да ес налага да се носят печатните съобщения, ако те са забравени илиизгубени. Не е нужно да се попълват каквито и да са документи. Информацията за дължимите суми излиза веднага и може да бъде платена веднага. Тя е винаги актуална, защото се работи в онлайн режим на плащане.

Новата услуга на автоматичното разплащане на данъците улеснява неимоверно гражданите. Тя е в полза най-вече на живеещите извън общината и им пести време, нерви и пари. Повишава и събираемостта от местните приходи.

Един от големите международни партньори на Изипей е турската банка Актиф. Това означава, че всички клонове на банката в Турция, включително и турските пощи, приемат плащания на данъци. Това са около 12 000 офиса, което е огромно улеснение и полза за живеещите в Турция сънародници, които искат да ползват касови плащания от там.

Услугата е абсолютно безвъзмездна за общината. Тя се случи по решение на кмета Ахтер Велиев. Така Завет се нареди сред първите общини от област Разград с модерно и европейско обслужване за жителите си с по-висока събираемост от данъци и електронно предлагани услуги – евтини, бързи и лесни.

Идеята ан кметския екип е да продължава тази тенденция и да модернизира общината с облекчаване на услугите, предоставяне на широка възможност за избор от страна на гражданите и приближаването на администрацията до тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама