Ученици от НУИ „Добри Христов“ показват израстването си с изложби

09:55, 27 май 16 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общата годишна изложба на учениците от 5-и до 11-и клас на Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ ще бъде открита днес от 18,30 ч. Творби на възпитаниците от специалности „Изобразително изкуство“, „Изящни изкуства“ и „Рекламна графика“ ще бъдат подредени в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“.

Изложбата включва живописни, графични и скулптурни творби, създадени по време на учебната година - фигурални композиции, натюрморти, портрети, пленерни пейзажи, рисунки, пластики, компютърни графики и плакати. Разнообразни като тематика и пластични постижения, представящи креативни идеи и експерименти с различните техники, творбите на младите художници показват пътя на тяхното творческо израстване и професионалните им умения, придобити по време на обучението в съответната специалност.

Дипломната изложба на абитуриентите от випуск 2016 от специалностите „Живопис“, „Графика“ и „Скулптура“ пък ще бъде открита на 31 май от 18,30 ч. в градската галерия. По традиция тя е финалът на петгодишното обучение в единственото по рода си професионално училище по изкуствата във Варна и региона, което е със статут на национален културен институт. И тази година випускниците от художествените специалности се представят по един достоен начин. Творбите впечатляват с високия си професионализъм и провокират зрителя с креативни идеи, чиято реализация се опира на натрупани през годините на обучение знания и придобит професионален опит в областта на визуалните изкуства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама