Издигат най-голямото знаме в сърцето на Пирин

10:03, 27 май 16 / Любопитно 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Издигат на 40-метров пилон над Разлог български трикольор, в навечерието на първото издание на събора "Ирин-Пирин".

Това ще е най-голямото знаме в страната, което ще се извисява в сърцето на Пилин планина, като символ на обединението и родолюбието, информираха организаторите.

"Ирин Пирин" започва на 17 юни. Съборът ще представи фолклора и традициите, вдъхновени от духа на Югозападна България. Посетителите ще се насладят на характерния мелодичен двуглас на пиринската песен, на специфичните обреди и обичаи, на традиционните за региона ястия. 

Организиран е и фолклорен фестивал "Разлога", в рамките на който ще се надпяват и надиграват формации и индивидуални изпълнители, представящи българската традиционна музикална и танцова култура  и четвърто издание на фестивала на българското хоро "На армане с тъпане".  

Край Разлог ще бъдат представени традиционни български занаяти, етнографски и музейни експозиции, традиционните за региона ястия, кулинарни демонстрации, фермерски продукти и био храни. Ще има атракции с коне и кучета, народни игри и борби, детска творителница и атрактивни вечерни концерти с участието на най-големите фолклорни изпълнители от Югозапада, сред които е Николина Чакърдъкова.  

Заради наложените мерки във връзка със заболяването нодуларен дерматит няма да се реализира първоначалната идея на организаторите за Събора да има изложение на специфичните за региона млекодайни животни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама