Удължават срока за раздаване на хранителни помощи

10:52, 27 май 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До 3 юни се удължава срокът за предоставяне на продукти от първия транш на оперативната програма за храни и основно материално подпомагане на най-нуждаещите се лица, съобщиха от областния съвет на БЧК във Варна. При това раздаване на човек се полагат общо 14,880 кг продукти.  Пакетите включват 5 кг брашно, 3 кг спагети, 1,6 кг компот, 1 кг конфитюр, 3 кг леща, 280 грама локум и 1 литър нектар.

Съгласно наредба на Министерството на труда и социалната политика право да получат помощи имат:

•             Лица и семейства, получили отказ за предоставяне на целеви помощи за отопление с доход на член от семейството, ненадвишаващ официалната линия на бедността – 300 лв. за 2016 г.

•             Лица, които поради ниски доходи или липсата на  такива не са в състояние да посрещнат основни  жизнени потребности, с доход на член от семейството, не надвишаващ официалната линия на бедността – 300 лв. за 2016 г., които са получили еднократна помощ, на основание чл.16 от ППЗСП.

•             Лица, които получават месечни добавки за отглеждане на деца с трайни увреждания по реда на чл.8д от Закона за семейни помощи за деца.

При това раздаване не получават помощи лицата, получили хранителни продукти през януари тази година.

Във Варна продуктите се получават срещу документ за самоличност или пълномощно в сградата на БЧК на ул. „Братя Шкорпил“ №3 от 30 май до 3 юни между 9 и 13 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама