Шофьор, причинил смърт на пътя, отива на съд

11:15, 27 май 16 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинител акт срещу 29 –годишен шофьор на камион, който нарушил правилата за движение по пътищата и причинил катастрофа при която е загинал човек, стана ясно днес.

Обвиняемият Йовчо К. работел като шофьор на товарен камион в частна фирма. Сутринта на 8 юни миналата година той управлявал товарен автомобил „Мерцедес“, с прикачено към него ремарке по третокласен път от Разград към Сеново в изпълнение на служебен курс. Срещу него по същия път и същото време се движел лекотоварен автомобил „Рено Мастер“, управлявано от починалия Несрин. Обвиняемият се движил със скорост около 70 км/ч.

Когато започнал да навлиза в завой, той не преценил добре разположението на превозното средство на пътното платно и допуснал то да навлезе в насрещната лента за движение. Независимо, че видимостта била около 150 метра в двете посоки обвиняемият не възприел навреме идващата срещу него кола, управлявана от Несрин и не успял да изтеглил управлявания от него камион, който бил навлязъл в насрещната лента за движение. В следствие на това между двете превозни средства настъпил удар с предните леви части на автомобилите.

При сблъсъка Несрин изпаднал от лекотоварния автомобил в канавката до пътя и починал на място, а автомобил се обърнал извън пътното платно.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама