БСП се опита да изнерви Борисов до "червено"

11:39, 27 май 16 / Политика 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Опозицията в лицето на БСП се опита да изнерви премиера Бойко Борисов до "червено" като прочете декларация пред него. В нея се депутатът от столетницата Иван Иванов запита управляващите кой ще им плати сметките и сам си отговори, че това ще са българските граждани. 

"Какво се случи с новите оперативни програми. Вече втора година управлявате и нищо не се случва. Лъжете държавата с европейските фондове. Ще останем на дъното на всички европейски класации. Голяма част от общините пострадаха. Има непосилни финансови корекции. Управяващи, вразумете си", призова депутатът и подчерта, че тотално ще потънат в блатото на собственото си безхаберие. След декларацията колегите му от ляво бурно му ръкопляскаха.

Борисов обаче неглижира депутатите и заяви, че на декларацията им няма да отговаря, защото изборите за местна власт достатъчно им отговорили кой какво е свършил. 

Председателят на БСП Корнелия Нинова се обърна към премиера по време на парламентарния контрол, като го попита защо не спазва законите на страната и защо е излъгал парламента, тъй като на 15 януари 2016 заявил, че докладът за националната сигурност ще бъде внесен до началото на март. 

Премиерът отново реши да не влиза в излишни спорове със столетницата и единственото, което направи от парламентарната трибуна, бе да прочете сухи правила. "В закона не е посочен срок за внасянето на този доклад. На всички са известни поредицата терористични актове. Проведоха се редица съвещания за противодействия на тероризма. На сайта на МС вече е публикуван докладът", уточни Борисов.

Нинова разбира се, не остана доволна от чутото и заяви, че не го пита какви закони са приети, а какви са причините да няма доклад. 

"Или екипът ви е неспособен да го изготви, в което се съмнявам, или нещо в съдържанието на доклада ви притеснява. Знам, че вчера на МС сте приели този доклад, макар и със закъснение. Моля ви не уволнявайте никой в МС за тази работа. Опозицията сме си свършили работата да ви притиснем и да си свършите и вие работата. Ще вземем ли реални мерки по този доклад? Години наред прехвърляхте отговорността върху БСП. 2020 г. европейските пари ще свършат, а ние нямаме национална икономика. 2020 България ще осъмне без никакъв брутен вътрешен продукт", подчерта Нинова.

Борисов отново не се поддаде на провокацията от БСП и заяви единствено, че и да говорят за еврофондове точно те, пак отговорът му е ненужен. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама