Надежда Савченко готова да бъде следващият президент на Украйна

12:08, 27 май 16 / Свят 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Украинският пилот Надежда Савченко е готова да бъде следващият президент на Украйна, съобщава агенция ТАСС.

„Ако трябва да бъда президент, добре, ще бъда президент“, казала освободената преди дни Савченко по време на пресконференция и добавила, че избирането й е малко вероятно.

В сряда младата жена се прибра в родината си заедно с държавния глава Петро Порошенко. Часове след като стъпи на родна земя младата жена заяви, че е готова отново да се жертва за Украйна и бе посрещната като героиня в родината си.

Украинката, която беше осъден в Русия бе разменена за двама руски граждани. Размяната стана възможна, след указ за помилване на руския президент Владимир Путин. Украинските власти също помилваха  Евгений Ерофеев и Александър Александров, които изтърпяваха 14-годишни присъди, издадени по обвинения в извършване на терористичен акт и водене на война на територията на страната.

Савченко бе пленена от проруските сепаратисти в Източна Украйна и предадена на Русия, където тя бе осъдена на 22 години затвор за предполагаемата й роля в убийството на двама руски журналисти. Тя се превърна в родината си в символ на съпротивата срещу Русия и бе избрана задочно за депутат. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама