Борисов: До вчера заради БКП и БСП хората караха по пътеки

12:09, 27 май 16 / Политика 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Усетих, че нищо не се е променило досега - същите лъжи. Говорят за общини, а те нямат един кмет някъде. Говорят за магистрали, които бяха абсолютно провалени проекти. Правят една фуга - до вчера заради БКП и БСП хората караха по пътеки. Забравихте ли как ходихте до Харманли, Свиленград, Бургас, Благоевград? Не ми отива да им отговарям.

Това коментира пред журналисти в парламента премиерът Бойко Борисов след участието му в петъчния парламентарен контрол, където от БСП прочетоха декларация, в която разкритикуваха политиките и свършеното от ГЕРБ, предаде репортер на София Topnovini.bg.

За доклада за националната сигурност, който трябвало да излезе в началото на март, Борисов се оправда с влезлите нови закони. "Службите трябваше да ги направят, след това ги дадоха в декласифициран вид. Преправиха ги и ги внесоха. Май месец имаше 15 дни почивка", продължи той.   По темата за евентуалната кандидатура на Георги Първанов за президент, Борисов заяви: "Нека си играят игрите, ние имаме да си довършваме нещата". Попитан дали ще подкрепи Петър Стоянов като кандидат-президент, той отговори с "не".

За БСП пък посочи, че разбира нещо да са построили и сега да кажат "вижте нашето какво е", но един камък върху камък не били сложили. "Дойдат ли, винаги спират еврофондовете. Ядосвам се на несправедливостта, мразя я", отсече премиерът.   Журналист пък го попита защо не се разбрали с Нинова като "мъже". Той отговори, че доколкото знае, Корнелия Нинова не може да стане мъж и продължи с темата за президентските избори, като посочи, че ако е бил за кариера, щял да бде президент още преди много години. 

"Никога това не ме е влекло и не считам, че там мога да бъда полезен както в момента. Никой не е забравил това изпълнително бюро на БСП. Оставте ги, нека те да си покажат мъжките мускули. Дори не искам да я слушам Нинова", подчерта премиерът.   Попитан защо чак септември ще обяви кандидатурата на ГЕРБ за президентските избори, той уточни, че не е късно и щял да я обяви по-рано, но вече му омръзнало вместо да работи държавата, всеки да си прави предизборна кампания за президент. 

Все пак премиерът не отрече, че имало вариант Плевнелиев да е кандидат на ГЕРБ, но си имал лични причини да не бъде. "Когато беше дошло времето, щях да говоря с него. Всеки ден за това ли ме заграждате, за да ме питате едно и също нещо", възмути те Борисов.   За това, че част от ПФ започнали преговори с АБВ и дали ще има проблем в коалицията, министър-председателят заяви, че ако има проблеми с нея, имало начин да се решат проблемите по демократичен път.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама