Кметът на Лозница Айхан Хашимов заяви пред съда, че е невинен и очаква оправдателна присъда

12:10, 27 май 16 25 769 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Лозница Айхан Хашимов се счита за невинен и очаква оправдателна присъда. На днешното заседание по делото срещу него и още осем подсъдими бяха изслушани пледоариите на последните двама адвокати по процеса, както и последните думи на подсъдимите преди произнасянето на съда. Пред съда Хашимов заяви, че счита за невинен и моли да бъда оправдан. Гьокчан Ахмед пък изрази увереност, че след решението на съда ще може да излезе с оворено сърце, защото позорът, който тегне върху него и близките му от седем години, ще бъде измит. Останалите подсъдими също не се признаха за виновни.

Айхан Хашимов, двамата му заместници Гьокчан Ахмед и Мехмед Билялов, служителите в кметството Метин Мустафов и Шоаиб Зинорейн, и четиримата предприемачи Диян Стойков, Димо Йорданов, Хашим Хашимов и Николай Тодоров са обвинени за неправомерно разходване на бюджетни средства и за умишлена безстопанственост. Според обвинителния акт те са нанесли щети на държавния бюджет в размер на 627 272 лева, които са отишли за ремонти на сгради, пострадали от мними бедствия.

Вчера прокуратурата поиска наказание от шест години лишаване от свобода за кмета Айхан Хашимов и по три години условно за заместниците му  и за общинските служители. За един от предприемачите прокуратурата поиска условна присъда, а за останалите - ефективна по 10 години.

Присъдата по делото ще бъде прочетена на 30 май от 10.30 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама