Срещата между Путин и Елтън Джон за правата на хомосексуалните в Русия няма да се състои

12:47, 27 май 16 / Свят 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Срещата между президента на Русия Владимир Путин и британския певец Елтън Джон няма да се състои, съобщава „Ройтерс“, цитирайки официално съобщение на Кремъл. Причините са „разминаване в програмите“, уточняват от екипа на държавния глава.

Двамата трябваше да се срещнат в края на месеца в Москва, където музикантът ще има концерт, но срещата е отложена в бъдещето.

През септември в интервю за Би Би Си сър Елтън Джон поиска да се срещне с Путин, за да обсъдят отношението на държавния глава към проблемите и правата на хомосексуалните в Русия. "Бих искал да се срещна с Путин. Той може да се присмее зад гърба ми, когато затвори вратата зад мен, и да ме нарече пълен идиот, но поне ще знам, че съм имал достатъчно съвест да опитам", каза световноизвестният британски композитор.

По-късно музикантът се похвали в социалната мрежа Инстаграм, че лично Путин се е свързал с него.

"Имахме кореспонденция с Елтън Джон преди няколко седмици, защото се бяхме разбрали, че ако програмите им позволяват, двамата ще се срещнат. Путин изрази готовност. Но този път срещата няма да се състои, за съжаление", обясни говорителят на Путин Димитри Песков.

Музикантът, който е виден застъпник за правата на ЛГБТ общността вече няколко години води обществена кампания срещу приетия в Русия закон за забрана на гей пропагандата и отношението на държавата към хората с различна сексуална ориентация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама