Вандали повредиха носещата конструкция на скейт рампата в кв.„Колю Фичето“

13:34, 27 май 16 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ден след дебатите във Великотърновски общински съвет, скейт рампата в кв. „Колю Фичето“ за пореден осъмна вандализирана, но този път по начин, който непосредствено застрашава живота на децата и младите хора.

Вандалите са разхлабили част от носещите болтове, които държат конструкцията.  На мястото  е оставена и бутилка с вода, с която извършителят е залял запален участък до разхлабеният болт. Според запознати, целта е била да се прогори малък отвор, който да не е забележим и така да се предизвика инцидент при използването на скейт рампата от деца, каращи ролери, скейтбордове и велосипеди.

След установяването на поредният вандалски акт върху съоръжението,  заместник кметът на Общината - проф. Георги Камарашев и служители на ОП „Спортни имоти“ са направили оглед и са предприели спешни мерки за  отстраняване на нанесените щети. Затегнати са болтовете на конструкцията. Предстои подмяна на част от настилките на рампата, за да бъде тя обезопасена и да се избегнат непосредствени рискове от  инциденти с деца и младежи, които използват съоръжението.

При предходният вандалски акт, с унищожаване на част от настилките на рампата, щетите бяха на стойност 1164 лв. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама