Седем учители от Шумен с национална награда „Неофит Рилски”

14:23, 27 май 16 25 618 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седем педагози от Шумен са удостоени с почетното отличие „Неофит Рилски” 2016 г. за цялостната си  професионална дейност в системата на образованието.

Грамоти получиха две учителки от СОУ „С. Доброплодни” Мадлена Станчева,преподавател по информатика и Елена Станева, старши учител по руски език. С приза са удостоени и две помощник директорки в СОУ „Й.Екзарх Български” – Марияна Димитрова и Цветанка Стоянова.

Преподавателката по английски език от ПМГ „Нанчо Попович” Галина Йовчева също е отличена с наградата. Тя е връчена и на началната учителка от СОУ „П.Волов” – Мария Даскалова и на старши възпитателката от НУ „Княз Борис I” – Снежана Николова.

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева издаде заповед за удостояване с почетното отличие „Неофит Рилски“ на 248 директори и помощник-директори на училища и детски градини, учители, педагогически съветници и служители в системата на народната просвета.

Ежегодните награди „Неофит Рилски“ се присъждат от Министерството на образованието и науката на изявени учители и директори на детски градини, училища и обслужващи звена в сферата на образованието за дългогодишната им цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета и приноса им в развитието на образователното дело в България.

Отличените са номинирани по предложение на учителските колективи, в които работят, или по предложение на социалните партньори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама