Цветан Сирашки и Николай Дзезов с медали от Държавното по борба

14:47, 27 май 16 / Спорт 25 726 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Цветан Сирашки и Николай Дзезов се върнаха с медали от Държавното лично - отборно първенство по класическа борба, проведено в Бургас тази седмица. Това съобщиха треньорите на клуба Петър Антов и Момчил Сирашки.

Безапелационен победител в категория до 53. кг стана Цветан Сирашки, който спечели златен медал в конкуренцията на тридесет борци. На финала плевенският състезател се срещна с представителя на Тетевен Генади Севдалинов, когото надигра категорично в изключително оспорван двубой.

Николай Дзезов остана на точка от златото, като финалната среща бе присъдена с 7:6 за борец от "Локомотив 93" Варна. Николай имаше изключително тежък жребий и по време на борбите надигра балканският шампион и петкратен републикански първенец Денис Демиров от отбора на Варна.

На четвъртфиналите Борислав Симеонов бе ощетен от съдийско решение и остана на седма позиция в кат. 53 кг. Подадената до комисията контестация не даде резултат.

СК Борба Плевен излъчи общо 8 състезатели на първенството, като всички влязоха в челната десятка на своите категории.

"Доволни сме от представянето на момчетата. Всички се бориха мъжки и показаха голямо старание. Николай на практика спечели златния медал, но реферът на срещата присъди на опонента му спорна точка в последния момент", коментира Момчил Сирашки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама