Проф. Григор Горчев: Здравна реформа се прави, когато има обща позиция между държава, лекари и пациенти

15:29, 27 май 16 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Здравната реформа може да се осъществи по правилния начин единствено, когато има обща позиция между държавата в лицето на Министерство на здравеопазването, Българския лекарски съюз и пациентските организации. Лутаме се вече 25 години, а всяко правителство си прави собствена програма, за която никой не може да каже правилна ли е или не. Резултатът се вижда в годините".

Това заяви професор д-р Григор Горчев на пресконференция в пресклуба на БТА днес. Срещата бе организирана по повод удостояването му с най - висшето държавно отличие орден "Стара планина" I степен, а на нея присъства и ректорът на Медицинския университет проф. д-р Славчо Томов.

Професор Горчев каза още, че основният проблем на здравеопазването не са парите, които са достатъчно на този етап:

"Проблемът не е в парите, а в това, че винаги и всички говорят само за пари. Трябва да кажа, че в момента има достатъчно много пари за здравеопазване, но те не се реализират както трябва"

Професор Григор Горчев бе награден с орден "Стара планина" от президента на Република България за големия му принос в областта на медицината. Той бе номиниран и за наградите "Евлогий и Христо Георгиеви".

"Ще помагам на университета с каквото мога. Хубаво е, че сегашното ръководство има много амбициозни идеи, които се покриват и с моите лични виждания за развитие. Сегашните студенти по медицина са жадни са се докоснат до модерните технологии, а ние ще работим именно в тази насока - да направим университета по атрактивен и съвременен. Защото само така може да задържим младите кадри в България", заключи проф. Горчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама