Нови ремонти парализират столицата през лятото

15:42, 27 май 16 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нови ремонти на възлови пътни артерии в столицата ще усложнят трафика в града през лятото. Първият от големите проекти за новия строителен сезон е вече в ход – цялостна реконструкция на бул. "Монтевидео" в кв. „Овча купел“.

Ремонтът на възловия булевард ще протече на два етапа. До момента в срок са приключили цялостната реконструкция на едното от платната му. "Тази нощ трябва да обърнат движението и от утре да започне работата по другото платно", обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова, която инспектира ремонта на булеварда.

Булевард "Монтевидео“ ще бъде ремонтиран на два етапа

От утре движението по „Монтевидео“ ще се извършва по вече изграденото платно. Реконструкцията включва и изграждането на нови тротоари, подмяната на мрежите и подмяна на осветлението. Във втория етап от ремонта булевардът ще бъде разширен и ще стане четирилентов. Причината да не бъде разширен и реконструиран булевардът на един етап е проблем с отчуждаването на земи в района.

Така Столичната община ще изгради тротоари, които след това ще трябва да премахне, за да разшири булеварда. „Продължаваме драмите с отчуждението, но вече сме на финала. В момента, в който приключи то, има готовност за издаване на строително разрешително и се надявам още това лято да продължи работата и по втория етап", обясни кметът.

Иначе до две седмици ще е готова цялостната реконструкция на възловия път в „Овча купел“. Целият проект, който е над 2 км заедно с канализацията, водопровода и осветлението е на стойност от 9,5 млн.лв.

"В същото време от началото на юни вече започваме и сериозния строителен сезон", отсече кметът.

От 1 юни започват ремонти на бул. „Владимир Вазов“ и бул. „Ботевградско шосе“

Следващият голям обект ще започне на 7 юни. Тогава се дава стартът на цялостната реконструкция на бул. "Владимир Вазов". Ще бъд обновени над 5 км от него. Ще бъдат ремонтирани и близо 2 км от "Ботевградско шосе", които включват 10 мостови съоръжения.

Ремонтът ще започне от моста „Чавдар“ до бул."Ботевградско шосе". Ще продължи през кв. "Левски-Г", между ул."Поп Груьо" и ул."549". Ремонтът на „Ботевградско шосе“ ще струва 16 млн. лв.

От 1 юли затварят бул. „Витоша“, започват разширението на бул. „Черни връх“

От 1 юли продължава цялостният ремонт на бул. "Витоша" от НДК до Южния парк. Първият етап от ремонта беше миналата пролет. Предвижда се той да трае около 35 дни. В същия ден започва работа и по разширението на „Черни връх".

Предвижда се булевардът да стане стане четирилентов. Реконструкцията започва от МОЛ „Парадайз“ в посока Околовръстното. Освен разширение на пътните платна ще бъде подменена канализацията, водопровод, електроснабдителни мрежи.

"Там също приключваме отчуждителните процедури. Ще се наложи и усложнение на движението, и затваряне. Така обаче ще приключим с обновяването на цялото трасе – от телевизионната кула, кръстовището на „Семинарията", пробивът при "Токуда", като изведем движението до Южната дъга на „Околовръстното шосе“, каза кметът.

От 1 юли затварят и ул. „Богатица“

От 1 юли изцяло затворена ще бъде и ул. „Богатица“ в кв. „Лозенец“. Там също ще бъдат подменени всички мрежи - и канализацията, и топлопреносната мрежа. „Топлофикация- София“ ще изгради нова мрежа, „Софийска вода“ също.

Освен пътната настилка, която в момента е от павета, ще бъдат подменени и тротоарите. Улицата ще бъде подновена изцяло в участъка от бул. "Арсеналски" до бул. "Джеймс Баучер".

Междувременно усилено продължава и строителството на третата линия на метрото. А улиците около новите метростанции, които се намират в центъра също остават блокирани през лятото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама