Модели за безопасно поведение учиха деца в Стара Загора

15:44, 27 май 16 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Рисковете през ваканцията и модели за безопасно поведение учиха деца от старозагорски училища днес в парк “Александър Стамболийски” в Стара Загора. Проявата е част от инициативата “Безопасна ваканция” и е насочена към ученици от втори до четвърти клас. Целта е да се привлече вниманието на децата и на техните родители към характерните за ваканционния период рискове и да им се покажат модели за безопасно поведение.

В инициативата се включиха деца, обучени по програмата „Детска полицейска академия” и деца от новосформираните детски полицейски управления в СОУ „Железник” и НУ „Димитър Благоев”.

Децата разгледаха полицейски автомобили, полицейски мотоциклети, специален автомобил за пожарогасене, полицейско оборудване и помощни средства.

Служители на „Пътна полиция” при Областна дирекция на МВР в Стара Загора провериха знанията на децата за безопасно пресичане на различни по вид кръстовища. Умения за потушаване на пожар показаха децата от отбор „Млад огнеборец”. Любимец на децата стана служебно следово куче на ОДМВР  Стара Загора.

Обучение по оказване на долекарска помощ на пострадал проведе младежката група към БЧК, а демонстрация на бойни техники показаха младите бойците от боен клуб „Атила”.

Награди получиха всички деца, които се включиха в конкурсите за рисунки на асфалт и хартия, викторините на теми по безопасно поведение и в конкурса за най-позитивно послание, написано на балон.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама